ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2023-2024

 Σας ενημερώνουμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία της δανειστικής μας βιβλιοθήκης. Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς: κάθε Δευτέρα από τις 09:40 έως τις 11:30 (πρώτο διάλειμμα συν την 3η και την 4η διδακτική ώρα) κάθε Πέμπτη από τις 11:30 έως τις 12:25 (δεύτερο διάλειμμα συν την 5η διδακτική ώρα).

Τη φετινή χρονιά πρόκειται να γίνουν δυναμικές αλλαγές στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Πρώτη μας μέριμνα είναι η ανανέωση των ήδη υπαρχόντων βιβλίων με νέες εκδόσεις και μεταχειρισμένα βιβλία σε καλή κατάσταση. Με σκοπό την εμπλοκή όλης της σχολικής κοινότητας σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τις οικογένειες των μαθητών/τριών μας αλλά και τους/τις εκπαιδευτικούς μας να φέρουν στο σχολείο μεταχειρισμένα παιδικά βιβλία που δε χρειάζονται και που θα ήθελαν να δωρίσουν στη βιβλιοθήκη. 

Τα βιβλία που ζητάμε είναι: 

1. Παιδική λογοτεχνία για παιδιά 7-9 ετών (όχι παραμύθια) 

2. Παιδική λογοτεχνία για παιδιά 10-12 ετών (ποικίλων θεμάτων) 

3. Επιστημονικά - εγκυκλοπαιδικά για το ανθρώπινο σώμα, τη βιοποικιλότητα, την αειφορία, το διάστημα, τη γεωγραφία, τη γεωλογία, τη φυσική, τα πειράματα, κλπ.) 

4. Ιστορικά για παγκόσμια ή ελληνική ιστορία (ιστορικές μορφές και γεγονότα) 

5. Κόμικς (όχι Μίκυ Μάους, Ντίσνεϋ) 

Τα βιβλία καλό θα ήταν να είναι σχετικά πρόσφατες εκδόσεις, απαραίτητα όμως πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και όχι γραμμένα ή μουτζουρωμένα ή σκισμένα. Η διαδικασία της συλλογής θα διαρκέσει τρεις (3) εβδομάδες. 

Τα βιβλία θα συγκεντρώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς στο γραφείο διδασκόντων. 

Καλή μας αρχή! 

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης για το σχ. έτος 2023-2024
Θωμαΐδου Χαρά.